Арсенал и Брайтън играят при в сблъсък от 36-ия кръг на

...
Арсенал и Брайтън играят при в сблъсък от 36-ия кръг на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал 0:0 Брайтън, Мартинели се контузи

Арсенал и Брайтън играят при в конфликт от 36-ия кръг на британската Висша лига. Срещата на „ Емиратс “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

„ Артилеристите “ не престават борбата за купата с настоящия първенец Манчестър Сити. Лондончани изостават с една точка от „ жителите “, които обаче са и с мач по-малко.

„ Чайките “ от своя страна също водят своя битка за присъединяване в европейските клубни шампионати. Към момента южняците са осми с 55 точки, на седем от петия Ливърпул, само че отборът на Роберто Де Дзерби има цели два мача пасив по отношение на „ алените “.

Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, е направил единствено една смяна от мача с Нюкасъл (2:0) преди седмица, откакто Олександър Зинченко и на неговото място започва Киърън Тиърни. На вратата бе Аарън Рамсдейл, а пред него в отбрана компания на Тиърни правеха Бенджамин Уайт, Якуб Кивиор и Габриел Магаляеш. В  центъра действаха капитанът Мартин Йодегор, Жоржиньо и Гранит Джака. Тройката в нахлуване бе завършена от Букайо Сака, Габриел Жезус и Габриел Мартинели.

/ /

Срещата започва равностойно, като единоборствата доминираха и постоянно играта беше спирана за нарушавания.

Първата забавна обстановка пристигна в 12-ата минута. Тогава вратарят на „ чайките “ Джейсън Стийл бе на път да сбърка съдбовно, само че Гранит Джака не съумя да пресече паса. Веднага по-късно топката беше пратена на левия фланг към Хулио Енсисо, който задържа в наказателното поле и стреля рисково в близкия ъгъл сред двама играчи на Арсенал, само че Аарън Рамсдейл мазета в ъглов удар.

Четири минути по-късно капитанът на домакините Мартин Йодегор шутира рисково по тревата от отдалеченост, само че топката мина доста покрай лявата греда на гостите.

В 20-ата минута се наложи да бъде осъществена насилствена промяна в състава на домакините, откакто Габриел Мартинели сподели, че няма да може да продължи срещата. Причината за това бе жестоко влизане в краката му от страна на Мойсес Кайседо няколко минути по-рано. Така брзилецът бе сменен от Леандро Тросар.

LIVE  |

Висша лига, 36-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР